Steak z hovädzej sviečkovice na Rösti

Food Service

Riešenia pre profesionálov v gastronómii

Steak z hovädzej sviečkovice na Rösti

Suroviny pre 1 porciu:

hovädzia sviečkovica 200 g
Rösti Rounds McCain 4 ks
cibuľa 2 ks
koktailové paradajky 6 ks
cesnak
olivový olej
čierne korenie
sol

 

Príprava:

Sviečkovicu očistiť od blán, prerezať na dva kúsky po 100 g, ľahko vyklepať rukou, posypať hrubým čiernym korením. Rozohriať panvicu a grilovať 2 min z každej strany.
Usmažiť Rösti vo vyššej vrstve oleja (fritéza: čas približne 4 min, teplota 175 °C) do zlatista.
Cibuľu pokrájať na kolieska a taktiež ugrilovať na panvici.
Paradajky pokrájať na štvrtinky a spolu s cesnakom usmažiť na olivovom oleji.
Sviečkovicu podávať na Rösti s kolieskami cibule 5 a paradajkami.