Pena z tuniaka na Rösti s tapenádou z olív a čerstvej bazalky

Food Service

Riešenia pre profesionálov v gastronómii

Pena z tuniaka na Rösti s tapenádou z olív a čerstvej bazalky

Suroviny pre 1 porciu:

Tuniak vo vlastnej šťave 2 konzervy
Rama créme s bylinkami 1 bal.
čierne olivy (bez kôstok)
čerstvá bazalka 1 viaz.
koktailové paradajky 6 ks
Rösti Rounds McCain 4 ks
olivový olej
soľ
čierne korenie
 

Príprava:

Usmažiť Rösti vo vyššej vrstve oleja (fritéza: čas približne 4 min, teplota 175 °C) do zlatista a nechať vychladnúť.
Vybrať tuniaka z konzervy, odcediť a spolu s Ramou zmixovať na hladkú hmotu; po zmixovaní odložiť do chladničky, aby stuhla.
Olivy spolu s bazalkou (bez byle) taktiež mixujeme na hladkú hmotu, pričom olivový olej dochutíme čiernym korením a soľou (opatrne so solením! Olivy sú slané samy osebe).
Do vzniknutej hmoty pridať paradajky pokrájané na kocky a všetko jemne vymiešať.
Penu podávať na Rösti, podliať tapenádou.