Krokety s pečeným pstruhom

Food Service

Riešenia pre profesionálov v gastronómii

Krokety s pečeným pstruhom

Suroviny pre 4 porcie:

400 až 500 g čerstvých filetov zo pstruha s kožou
1 zväzok jarnej cibuľky
4 veľké mrkvy
4 porcie krokiet značky McCain
3-4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
4 polievkové lyžice svetlej sójovej omáčky
100 ml zeleninového vývaru
soľ
čierne korenie

 

Príprava:

Rybie filety osušiť a šikmo pokrájať na jednotlivé porcie. Jarnú cibuľku a mrkvu treba dôkladne umyť a očistiť. Cibuľku treba pokrájať šikmo na kúsky, mrkvu pozdĺžne pokrájať strúhadlom na špargľu na široké pásy.
Krokety možno pripraviť podľa pokynov uvedených na obale. Súčasne vo veľkej panvici usmažiť na malom množstve oleja mrkvu do polomäkka, pridať cibuľku a spolu krátko opražiť. Priliať sójovú omáčku a zeleninový vývar, nechať zo-vrieť. Zeleninu ochutiť citrónovou šťavou, soľou a korením. Vybrať z panvice von a nechať prikryté na teplom mieste. Na zvyšnom oleji opražiť kúsky pstruha na strane s kožou približne 2 minúty do chrumkava, otočiť a na strane mäsa pražiť ešte približne 1 minútu. Primerane osoliť a okoreniť. Pstruh a zeleninu podávať s chrumkavými kroketami.