Kačacie prsia s višňovou omáčkou a kroketami v tvare šišiek

Food Service

Riešenia pre profesionálov v gastronómii

Kačacie prsia s višňovou omáčkou a kroketami v tvare šišiek

Suroviny pre 10 porcií:
McCain Pom Pommes-krokety v tvare šišiek 1,5 kg
rezne z kačacích pŕs 1,5 kg
šalotky 2 ks.
čerstvý zázvor 40 g
kačací vývar 350 ml
červené víno 350 ml
Dijonská horčica 1 EL
višne 500 g
soľ
korenie
cukor na ochutenie
balzamikový ocot na ochutenie
 
 
Príprava:
Rezne z kačacích pŕs osoliť, okoreniť a z oboch strán osmažiť. Potom upiecť do mäkka v rúre. Šalotky a zázvor najemno nakrájať a osmažiť vo výpeku. Priliať kačací vývar a červené víno a nechať zovrieť. Vmiešať Dijonskú horčicu a višne, zohriať, ochutiť balzamikovým octom, cukrom, soľou a korením. Krokety McCain pripraviť podľa návodu na obale.