Bravčová sviečková v kuriatkovej omáčke s Rösti

Food Service

Riešenia pre profesionálov v gastronómii

Bravčová sviečková v kuriatkovej omáčke s Rösti

Suroviny pre 1 porciu:

Bravčová sviečkovica 2 ks
Rösti 3-Kant McCain (trojuholníky) 6 ks
Mrazené kuriatka 300 g
Smotana 18% 125 ml
Maslo
Cibuľa 1 ks
čierne korenie
Soľ
Petržlenová vňať

 

Príprava:

Sviečkovicu očistiť od blán, posypať čerstvo pomletým čiernym korením a opiecť na silnom ohni z každej strany.
Po opečení vložiť do rúry (teplota 150 °C, čas približne 5 min).
Usmažiť Rösti vo vyššej vrstve oleja (fritéza: čas približne 4 min, teplota 175 °C) do zlatista.
Opražiť cibuľu na masle, pridať kuriatka, podliať smotanou a dusiť, pokiaľ sa nedosiahne konzistencia omáčky.
Dochutiť čiernym korením a soľou, nakoniec pridať pokrájanú petržlenovú vňať.
Podávať s Rösti.